
Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym: dobry gatunkowo miód ze spadzi jodłowej
Pasieka Łęki w Beskidzie Wyspowym to prowadzona hobbystycznie pasieka, wyrabiająca dobry gatunkowo miód ze spadzi jodłowej. Dookoła pasieki znajduje się więcej niż 30 hektarów lasów jodłowych, stanowiących istotne źródło w produkcji miodu spadziowego. Jest to miód unikalny, ponieważ pojawia się nawet raz na parę lat, a terminu jego pojawienia się nie można przewidywać. Właściciel pasieki podkreśla, iż walory miodu z niewielkiej pasieki są nie do podważenia. Pasieka wytwarzająca miód sklep ze spadzi ma dziesięć pni. Ze względu na to, iż nie jest to produkcja masowa, można spodziewać się otrzymania wyrobów wysokiej wartości użytkowej.
Z uwagi na to miłośnicy miodu, doceniający też jego atuty korzystne dla zdrowia de facto będą zadowoleni z tego, co jest dla nich oferowane. Miód spadziowy iglasty zakupić można online, czyli zaopatrzyć mogą się w niego konsumenci z całego kraju. Miód dystrybuowany jest w słojach o dowolnej pojemności, a jego cechy są bardzo dokładnie opisane. W rezultacie, każdy kto jest zainteresowany takim produktem, może dobrać dokładnie ten, jaki wypełni jego wszystkie oczekiwania. Miód spadziowy iglasty wytwarzany jest przez pszczoły ze słodszej wydzieliny igliwia oraz gałęzi drzew, takich jak: sosna, świerk, jodła, bądź modrzew.
W spadzi iglastej można znaleźć dużo cennych dla zdrowia składników. Ciemny kolor, jaki posiada miód sklep jest typowy dla takiego gatunku. W jego smaku będzie dominować łagodniejsza nuta i nie jest aż na tyle przesłodzony, jak inne gatunki miodu. Można znaleźć w nim z kolei kilkukrotnie więcej pierwiastków biofilnych, dobrych dla zdrowia niż w miodach nektarowych. To dobre źródło: żelaza, miedzi, cynku, fosforu, manganu oraz magnezu. Znajduje się również w nim więcej białek i aminokwasów aniżeli w miodach pozyskiwanych z kwiatów a także witaminy z grupy A, B, C i K. Miód ze spadzi liściastej w krótszym czasie odbudowuje również formę po przebytej chorobie, wzmacniając poziom odporności, a także systematyzując pracę układu pokarmowego oraz układu krwionośnego.
+Artykuł Sponsorowany+